Welkom

Inwoners van Overbetuwe kunnen bij het Sociaal Kernteam terecht met vragen over heel veel onderwerpen. Ook bieden we een luisterend oor of frisse kijk op de situatie als u zorgen heeft.

Zoals bijvoorbeeld over opvoeden, wonen, contacten opbouwen, vrijetijdsbesteding, zorgen voor een naaste, geldzaken en vrijwilligerswerk. Het Sociaal Kernteam is er voor iedereen die een steuntje nodig heeft bij het organiseren van een oplossing. We denken mee en weten wat er te vinden is in onze dorpen.

Het Sociaal Kernteam probeert regelmatig aanwezig te zijn bij activiteiten in de dorpen. Treft u ons daar niet , bezoek, bel of mail ons dan. Als u wilt komen we bij u thuis.

 Lees verder....

 


Tijdens de vakantieweken zijn wij telefonische bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag. U kunt  ons wel een mail sturen naar: info@kernteamsoverbetuwe.nl. Vanaf maandag 26 augustus zijn wij weer iedere werkdag bereikbaar tussen 9.00 - 12.00 uur.

 

 

Kijk voor de tijden van de inloopspreekuren op de pagina van de kern waar u naar toe wilt aan de rechterzijde.

 


Advocatenspreekuur: voor iedereen met een juridische vraag

“Wij zijn geen enge mensen die moeilijk praten”

Sanne (links) en Petra: “Dit zou overal in Nederland moeten bestaan. Eenvoudige, kwetsbare mensen moeten het nu vaak zelf oplossen.”

Sinds augustus houden Sanne Striekwold, Petra Breukink en Bianca Willemsen om de week bij Triade een gratis advocatenspreekuur. Petra: “Dat doen we omdat we het idee hebben dat er behoorlijk wat mensen zijn die niet de juridische hulp krijgen die ze nodig hebben. Ook is er een hoge drempel om naar zo’n sjiek kantoor te komen.” Daarom zitten ze bij Triade; dichter bij de mensen, gemakkelijker om binnen te stappen en geen onnodige reiskosten. Ze hebben al een hoop aanloop.

Sanne en Bianca runnen samen B&S advocaten in Lent; Petra werkt bij een advocatenkantoor in Arnhem. De drie advocaten zijn niet overal in gespecialiseerd maar hebben een groot netwerk van advocaten die expert zijn op andere terreinen. Ze hebben bewust gekozen voor de sociale advocatuur. Sanne: “Anders krijgen mensen niet waar ze recht op hebben.” Zij helpen je zelf of dragen je warm over aan iemand anders die kan helpen. Je hoeft je verhaal dus niet opnieuw te doen.

Wat doen ze?

Wat kun je verwachten als je naar dat spreekuur gaat of ze belt? Om te beginnen luisteren ze naar je verhaal en snappen waar je het over hebt. Sanne: “We kunnen goed inschatten hoe groot het probleem is en wat je dan het beste kunt doen.” Ook hebben ze allerlei standaardbrieven die ze eenvoudig kunnen aanpassen aan jouw situatie. Met één bezoekje kun je dus al enorm geholpen zijn. Ze hebben korte lijnen met de lokale sociale hulpverlening, wat erg handig is. Een tip: breng eventuele brieven en andere stukken mee naar het spreekuur.

Trek op tijd aan de bel

Maar wanneer ga je nu naar zo’n spreekuur? Petra: “Dat kan om allerlei redenen zijn. Flinke huurachterstand, een dreigende huisuitzetting, echtscheidingen, verkeersovertredingen, zedenmisdrijven, arbeidsconflicten, vreemdelingenrecht. Bij zedenmisdrijven heb je trouwens altijd recht op een gratis advocaat.” Mensen wachten vaak te lang voordat ze juridische hulp gaan zoeken, bijvoorbeeld omdat ze denken dat het veel geld kost. Sanne: “Meestal is dat niet zo omdat een advies van ons vaak al voldoende is. En de rechtsbijstandsverzekering of de gemeente vergoedt de kosten vaak.”

Geruststellend

De dames houden ook een inloopspreekuur in Zutphen en Doetinchem. Op www.rechtsbijstandoplocatie.nl staat wanneer ze waar zitten. Als je niet kunt wachten tot het volgende spreekuur in Elst, dan kun je bellen of naar een ander spreekuur gaan. Petra: “Stel iemand raakt in paniek door een ingewikkelde brief. Dan kan hij of zij gewoon bellen. Dat kan veel onrust wegnemen.” Als het nodig is, komen ze ook bij iemand thuis.

Info advocatenspreekuur

Het gratis advocatenspreekuur is om de week (in de even weken) bij Triade in Elst, Prins Hendrikstraat 5A. Het is op donderdag van 17.30 tot 19.00 uur in de ruimte van het Sociaal Kernteam. Dit spreekuur wordt in samenwerking met het Sociaal Kernteam Overbetuwe mogelijk gemaakt. Iedereen uit de gemeente Overbetuwe kan ernaartoe. Een afspraak maken is niet nodig. Meer weten? Neem dan contact met hen op via e-mail info@rechtsbijstandoplocatie.nl of tel. 06-11250711.

 

 

 

 

 

Nieuws

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Nieuws","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showAuthor":true,"showUserOccupation":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"2","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

 

 

 

 

 

Medewerkers van het Sociaal Kernteam lopen de avondvierdaags in Elst samen met bewoners van Tertzio.