Forte Welzijn en het Toeslagenspreekuur

anoniem 21-02-2018 2693 keer bekeken 0 reacties

Veel mensen hebben te maken met de zorgtoeslag, de huurtoeslag, het kindgebonden budget en de kinderopvang toeslag. Het systeem van de belastingdienst met controle achteraf zorgt er voor dat vaak niet het juiste bedrag wordt toegepast.

Als inwoner kunt u zich zelf aanmelden voor het toeslagenspreekuur. Het spreekuur is in de oneven weken op maandagmorgen in de Wieken.

Het voordeel hiervan is dat de toeslagen z.s.m. aangevraagd, gewijzigd of stopgezet kunnen worden. De vrijwilligers van het spreekuur kunnen dit รก la minute aanpassen in het systeem van de belasting dienst. Zo komt dit deel van het inkomen sneller op orde!

 Aanmelden kan via de receptie van Forte Welzijn van 9-13 uur op 085 0406066. Er wordt dan direct een afspraak gemaakt en de inwoner krijgt een brief thuis met de papieren die hij/zij moet meenemen: uit de brief:

 Om u goed te kunnen helpen, vragen wij u de volgende gegevens mee te nemen:

In ieder geval uw Burgerservice nummer, de DigiD code (gebruikersnaam en wachtwoord) en de gegevens over uw inkomen en uw vermogen. Heeft u een toeslagpartner, komt u dan samen en neemt u dan ook deze zaken van uw toeslagpartner mee.

Verder bij Huurtoeslag: De laatste huurspecificatie en de gegevens over het inkomen en vermogen van alle bewoners op uw adres (behalve van onderhuurders).

Kinderopvang toeslag: Het contract met uw kinderopvanginstelling en gegevens over het werk / opleiding / inburgeringstraject van u en uw eventuele toeslagpartner.

0  reacties

Cookie-instellingen