Gezellig samen spullen repareren in Randwijk

Floor Vreuls 09-10-2017 1373 keer bekeken 0 reacties

Op de eerste vrijdag van de maand tussen 19.00 en 21.30 uur kunt u in het dorpshuis Randwijks Hof terecht bij het Repair Café.

Daar vindt u een aantal handige mensen én gereedschap om samen uw kapotte spullen te repareren. En het is nog gezellig ook. Iedereen is welkom, ook als u niet in Randwijk woont.

Het idee hiervoor is geboren in de dorpsraad, die een sterke band heeft met het dorpshuis. Peter IJkhout, van het bestuur van de dorpsraad: “Je moet dingen doen die aansluiten bij wat de mensen interesseert. Dit is zoiets. En het gaat niet zozeer om het repareren, maar om het onder de mensen komen. De eerste keren was het nog rustig. Na verloop van tijd wordt het vanzelf drukker, als het zich rondspreekt.”

Samen met het Sociaal Kernteam
In Elst draait al een paar jaar een Repair Café. Vanuit het Sociaal Kernteam is Hanneke Nieboer van Forte Welzijn daarbij betrokken: “Ze kwamen bij ons met de vraag om het Repair Café in Randwijk mee op te starten dus dat hebben we natuurlijk gedaan. Je brengt mensen bij elkaar en stimuleert dat ze dingen samen doen. Juist die sociale functie van het Repair Café willen we benadrukken. En natuurlijk is het mooi om te zien hoe blij iedereen wordt als het lukt om iets weer aan de praat te krijgen.”

Doe mee
Heeft u een broodrooster die het niet meer doet, kapot speelgoed of iets anders dat nog prima gemaakt kan worden? Breng het dan de eerste vrijdag van de maand mee naar het Repair Café. Bent u handig en wilt u meedoen of meer weten, neem dan contact op met Peter IJkhout (tel. 06-50603908, Peterijkhout@gmail.com) of ga langs bij het dorpshuis.

0  reacties