2e locatie 'Ontmoeting in Elst' een succes

Donderdag 12 april opende de bibliotheek in Elst de deuren voor de eerste ochtend ‘Ontmoeten in Elst’. Vanaf nu is dat elke donderdag (marktdag) van 10 tot 12 uur. Deze eerste dag waren er al 25 bezoekers. Ook is er regelmatig een vrijwillig medewerker van het Sociaal Kernteam Elst aanwezig.

Donderdag 12 april opende de bibliotheek in Elst de deuren voor de eerste ochtend ‘Ontmoeten in Elst’. Voor sommige was het even wennen om alleen te binnen te stappen. Eenmaal binnen bleek er geen enkele drempel te zijn, want een hartelijke ontvangst en het aanbieden van een gratis kopje koffie waren voldoende om gezellig in gesprek te gaan.

Ongeveer 25 mensen bezochten de bibliotheek. Ondertussen maakten leden van de bibliotheek ook van de gelegenheid gebruik geleende boeken terug te brengen en nieuwe mee te nemen.

‘Ontmoeten in de bibliotheek’ is in het vervolg iedere donderdagochtend van 10 tot 12 uur in de bibliotheek aan het Europaplein. Een prima tijd om een bezoek aan de markt of de winkels in het centrum te combineren met een bezoek aan de bibliotheek waar de eerste consumptie wordt aangeboden. Iedereen is van harte welkom en het verplicht tot niets.

Bewoners uit Elst, die beperkt mobiel zijn kunnen donderdagochtenden gebruikmaken van de Elster Boodschappenbus. Voor €2,- huis opgehaald en weer teruggebracht worden,  met als stopplaatsen Tertzio, Wervershove, Albert Heijn, Europaplein en theater De Kik. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Bel daarvoor op werkdagen tussen 09.00 en 10.00 uur naar de Algemene Hulpdienst Elst, tel.(0481) 374926 of e-mail naar info@hulpdienstelst.nl.

De andere locatie waar Ontmoeten in Elst mogelijk is, is Theater De Kik. Ook daar is dus een stopplaats van de Boodschappenbus.

0  reacties